posiłek: Mleko 1,5% 400g Ryż biały 100g DAJ LEPIEJ PLATKI OWSIANE ALBO ZAMIENIAJ Z RYZEM/KASZA...I LEPIEJ RYZ/BPARABOLICZNY/BRAZOWY. Twaróg chudy 50g Garść orzechów GARC TO MZOE BYC 20 JAK I 50 WIEC WES TO POD UWAGE,BO W 50GR JUZ MASZ OK 200-300KCL. TAK TO JEST OK. B:34 T:14 WW:100 II posiłek: (rozbity na 2-3 raty, w zależności ile dam rady [...]
[...] tłuszcz z ryb i mies. jak masz sporo kasy to mozesz kupic olej lniany(tłoczony na zimno wysokolinolenowy) olej z orzechów włoskich, olej MTC olej kokosowy(do smarzenia) no i smalec tez do smazenia(wbrew pozorom ok tłuszcz) tylko nie przeginaj z tymi olejami bo np o6 w nadmiarze szkodzi... zamim kupisz to poczytaj o nich troche na sfd. nie chec mi [...]
[...] Mięso z piersi kurczaka bez skóry 20g / chyba 200... Banan 150g / no...niekoniecznie...raczej nie... Masło extra 5g / zastąp oliwa z oliwek chyba ze smazysz długo no to smalec lub olej kokosowy. Dodaj Warzywa Posiłek: B:41g Tł:54g WW:41g Kcal:810 Ziemniaki, średnio 300g / daj ryż, kasze(rózne rodzaje) Mięso z ud kurczaka bez skóry 200g [...]
Ja wcale nikogo na siłę nie namawiam do low-carb. Odnoszę się tylko do elementów, które są po prostu nieprawdziwe. Co do smalcu to ja nic takiego nie twierdzę. Smalec jest zdrowy, ale zdrowa jest też oliwa z oliwek, czy olej kokosowy.
co to za dieta, stary? więcej tłuszczy, więcej NASYCONYCH gdzie tłuste mięso? gdzie masło, smalec, czy olej kokosowy? w ogóle ten cały jadłospis strasznie skromny....
Wszyskto j/w. Ale genralny podzial i dopuszczalne produkty to smazenia to glownie: tluszce stale gł smalec lub maslo(ale tylko w przypadku krotkotrwalego smazenia jak jajecznica czy ryba) oraz dobry olej rzepakowy z 1-wszego tloczenia, lub olej kokosowy. A unikac jak ognia wielonienasyconych jak olej z pestek winogron..
[...] o wysokim IG. czytac czytac i jeszcze raz czytrac a nie kopiowac bez sensu... warzywa, białko z rozgałezionymi aminokwasami, ww z ryzu kasz makaronu chleba razowego, zdrowe tłuszcze oliwa z oliwek, orzechym naziona, olej rzepakowy tłoczony na zimno, smalec, olej kokosowy, olej lniany(niewiele) ale na prawd...poczytaj bo szkoda czasu i zdrowia...
[...] mogę abona nie ma "Moim zdaniem powinniśmy uwzględnić w naszej diecie przede wszystkim: -jako źródło kwasów tłuszczwoych nasyconych: masło naturalne, olej kokosowy, smalec (o którym więcej przy smażeniu), wiele ludzi zapomina o tym maśle uważając jak już pisałem wcześniej za bardzo złe, watro też zaznaczyć że nie wszystkie osoby tolerują [...]
[...] etc.. albo pororstu ja uwielbiam z sama przyprawka gyros. Poddajesz podanym wyzej obrobka i gotowe:) Jezeli zamierzasz smazyc to staraj sie dawac jak najmniej tluszcu albo poporatu njalepiej wychodzi dobry teflon,patelnia grilowa czy olej PAM. Dopuszczalne tluszce to: smalec, olej kokosowy, olej rzepakowy z 1-wszego tloczenia. Pozdrawiam
faftaq-rozumiem Cie Z tym zakwaszaniem organizmu masz swieta racje. Jednak ja robie tak ze jem sporo warzyw w ciagu dnia, gdy spozywam ryz,czy kasze przed/po treningu daje warzywa rowniez miedzy posilkami, np.godzine przed spozyciem, godzine-1,5 po spozyciu. Nie jestem w stanie Ci wpoiedziec dokladnie jak to jest z tym zakwaszaniem w chwili [...]
białko chodzi mi o nie wliczanie białka roślinnego do bilansu a ty tak robisz długotrwałe smażenie na oliwie z oliwek jest szkodliwe na dłuższe polecam tłuszcze pochodzenia zwierzęcego w takiej kolejności smalec slonina, olej palmowy, kokosowy, oliwa z oliwek, olej rzepakowy
1. palmowy ,kokosowy, smalec ktory najlepszy do smazenia 2. czy moge zamienic oliwe z oliwek na olej lniany 3. i czy mozna cwiczyc po sniadaniu? z gory dziekuje
Węglowodany złożone maja niski IG. A tłuszcze nasycone to głownie pochodzenia zwierzęcego, smalec, masło, itp, jednonasycone roslinnego: oliwa z oliwek, avokado, wielonasycone: olej lniany, kokosowy, nasiona:pestki dyni słonecznika, orzechy.
[...] do jednonienasyconych oraz wielonienasyconych to ich proporcje powinny być w stosunku 1/1/1 -jako źródło kwasów tłuszczwoych nasyconych: masło naturalne, olej kokosowy, smalec (o którym więcej przy smażeniu), -jako źródło kwasów tłuszczowych jednonienasyconych: oliwę z oliwek (extra virgin), olej rzepakowy o obniżonej zawartości kwasu [...]
[...] do jednonienasyconych oraz wielonienasyconych to ich proporcje powinny być w stosunku 1/1/1. -jako źródło kwasów tłuszczwoych nasyconych: masło naturalne, olej kokosowy, smalec (o którym więcej przy smażeniu), -jako źródło kwasów tłuszczowych jednonienasyconych: oliwę z oliwek (extra virgin), olej rzepakowy o obniżonej zawartości kwasu [...]
[...] zwykły źródła białka ryby/mięso/jajka(nie przed i po treningu)/twaróg(tylko wieczorem) -jako źródło kwasów tłuszczwoych nasyconych: masło naturalne, olej kokosowy, smalec (o którym więcej przy smażeniu), -jako źródło kwasów tłuszczowych jednonienasyconych: oliwę z oliwek (extra virgin), olej rzepakowy o obniżonej zawartości kwasu [...]
urozmaicaj( nie tylko piers z kurczaka) dodaj orzechy włoskie nasiona i tłuszcze( olej lniany, smalec, tran, olej kokosowy - nie tylko oliwa pamitaj o zasadzie 1:1:1) sok z marchwi sobie daruj i zjedz marchwkę)chyba ze uwielbiasz bo dla zdrowia to to nie jest. Kiedy treningi?:) Staraj się jesc nie przetworzone produkty(zamiast szynki zjedz biały [...]